1-0 Johan Hellström (Gustav Lindquist) 12 min
2-1 Pontus Andersson (Oliver Oliveros) 39 min
3-1 Oliver Oliveros (Anders Mårtensson) 48 min

Varningar
Nicklas Mattsson 22 min
Pontus Andersson 35 min
Andreas Sonesson (mv) 71 min

ÖT Smygehuk inledde säsongen med att besegra division 6 laget Gylle med 3-2. Detta var för övrigt ÖT Smygehuks första seger sedan den 28:e augusti! I ÖT Smygehuk debuterade Christian Ahlström medan övriga nya debuterade redan i höstas i träningsmatchen mot Behar. Matchen inleddes något trevande och det syntes att det var årets första match. I den 12:e minuten slår Gustav Lindquist en finfin genomskärare till Johan Hellström som kommer fri mot den utrusande målvakten och Johan lobbar iskallt in 1-0 för ÖT. I den 24:e minuten får Gylle en frispark precis utanför straffområdet. Frisparken blir inte särskilt bra utan går mitt i muren och vilda Gylleprotester och domaren tvekar några sekunder innan han blåser och pekar på straffpunkten. Märklig straff då inga armar och händer stack ut utan man skyddade bara sina vitala delar. Nåja, 1-1 på straffen i alla fall. I den 39:e minuten bryter Christian Ahlström fram på mittfältet och spelar fram Oliver Oliveros till vänster. Oliver tar sig runt bevakaren och spelar bollen snett inåt bakåt där Pontus Andersson från nära håll kan stöta in 2-1. Pontus första mål i ÖT tröjan! Vi är inte helt nöjda med första halvlek och fattar ett gemensamt beslut att vi måste höja oss några snäpp. Och visst blir det bättre. De första 10 minuterna av andra halvlek är till och med riktigt bra där vi rullar bollen fint. I den 48:e minuten spelar Anders Mårtensson upp bollen till Oliver Oliveros vid mittlinjen som vänder upp och drar ifrån sin försvarare. Ensam med målvakten gör Oliver inget misstag utan rundar honom och slår in bollen i det tomma målet till 3-1. I den 50:e minuten håller scenariot på att upprepa sig då Oliver Oliveros kommer fri med målvakten och är på väg att runda honom igen men målvakten fäller ut armarna och fäller Oliver. Solklar straff! Nej, säger huvuddomaren efter att den assisterande domaren sagt att Oliver filmat och slängt sig. Gylles målvakt Anders Ohlsson erkänner direkt att det var solklar straff och frilägesutvisning på honom egentligen men domaren ville visst annat. I och med straffsituationen skadar Oliver sig och tvingas till byte. I den 60:e minuten får Gylle straff igen, även denna tveksam enligt Gylles coach. Straffen förvaltas på bästa sätt och 3-2 ett faktum. I den 71:a minuten är en Gyllespelare fri och påväg förbi den utrusande Andreas Sonesson i målet men Andreas river ner Gyllespelaren och pekar denna gången korrekt på straffpunkten. Det enda felet den här gången var att Andreas borde frilägesutvisas. Samma straffskytt som tidigare men den här gången gör Andreas Sonesson en fantastisk räddning och vinner matchen åt ÖT. Då det var snorkallt om fingrarna så hoppas jag ni har överseende om det något korta matchreferatet. I nästa träningsmatch väntar Södra Sandby IF på lördagen den 18:e februari klockan 15:00 på konstgräset i Anderslöv.